عرضه بیش از ۹۰۰ میلیون دستگاه مرتبط با خانه هوشمند تا سال ۲۰۲۲

علمی

طبقه‌بندی گجت‌های خانه‌ هوشمند در سال ۲۰۱۷، بیشترین رشد خود را داشته است. IDC در گزارش جدید خود انتظار دارد این رشد در سال‌های آینده نیز با قدرت مسیر خود را ادامه دهد. طبق این گزارش عرضه‌ی چنین محصولاتی با رشدی ۱۸.۵ درصدی تا سال ۲۰۲۲ ادامه می‌یابد؛ پس می‌توان انتظار عرضه‌ی ۹۳۹.۷ میلیون گجت خانه‌ هوشمند تا سال ۲۰۲۲ داشت. با انجام یک مقایسه می‌توان شاهد آن بود که هرساله ۲۷.۶ درصد رشد عرضه خواهیم داشت. در آخرین گزارش منتشرشده، تا پایان سال ۲۰۱۷ تعداد ۴۳۳.۱ میلیون گجت خانه‌ هوشمند عرضه شده است، با این میزان رشد می‌توان انتظار داشت که دسته‌ی محصولات هوشمندساز بتواند از دیگر گجت‌های تکنولوژی پیشی بگیرد و در رده‌ی رقابت با گوشی‌ هوشمند باشد. 

حال بیایید این دسته‌بندی کلی را جزء به جزء بررسی کنیم تا به سهم هرکدام از گجت‌های خانه‌ هوشمند از بازار پی ببریم. طبقه‌بندی مهم‌ترین گجت‌های خانه‌ هوشمند به این شکل است:

  • اسپیکرهای هوشمند
  • سیستم‌های هوشمند امنیت خانگی
  • سرگرمی‌های ویدیویی
  • سیستم‌های روشنایی هوشمند
  • گجت‌های هوشمند کنترل حرارت (ترموستات)

بیشترین رشد پیش‌بینی شده در دسته‌ی محصولات مرتبط با خانه‌ی هوشمند به اسپیکر هوشمند تعلق دارد که طبق آن، انتظار می‌رود از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ رشدی ۳۲ درصدی داشته باشد؛ البته این مسئله جای تعجب ندارد؛ چرا که طبق آخرین گزارش منتشرشده، ۴۷.۳ میلیون نفر از افراد بالای ۱۸ سال ایالات متحده از اسپیکر هوشمند استفاده می‌کنند. از طرفی اگر بخواهیم از نظر مالی به بررسی چنین رشدی در اسپیکر هوشمند بپردازیم، شاهد عدد بسیار بزرگی خواهیم بود؛ طبق پیش‌بینی انجام‌گرفته در سال ۲۰۲۲، میزان فروش اسپیکر هوشمند به ۱۷.۴۳۱ میلیارد دلار می‌رسد. 

در رتبه‌های بعدی شاهد حضور سیستم‌های روشنایی و امنیتی هوشمند هستیم که به‌ ترتیب ارزشی ۱۲.۱ و ۳.۵ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۲ خواهند داشت. طبق گزارش، مجموعه‌ی سرگرمی‌های ویدیویی با وجود اینکه تنها ۹ درصد رشد دارد، همچنان بخش اعظمی از بازار را در اختیار خواهد داشت که ارزشی ۲۰۲ میلیارد دلاری رقم خواهد زد. در پایان، ترموستات‌ هوشمند با رشدی ۱۷ درصدی به ارزش ۳.۸ میلیارد دلار خواهد رسید. 

به‌صورت کلی از نظر ارزش بازار، دسته‌ی گجت‌های خانه‌ هوشمند طی پنج‌سال آینده، به ارزشی ۲۷۶.۹۶ میلیارد دلاری می‌رسد که نشان از رشد ۱۱ درصدی آن نسبت به سال ۲۰۱۷ دارد. در پایان می‌توانید میزان ارزش کنونی گجت‌ها در کنار پیش‌بینی سال ۲۰۲۲ و رشدی را که تجربه خواهند کرد، در جدول زیر مشاهده کنید:

نکته‌ی قابل توجه آن است که میزان گفته‌شده در دسته‌بندی گجت‌های خانه‌ هوشمند، تنها برای گجت‌هایی است که در «خانه» استفاده می‌شوند و این میزان ارزش تنها بخش کوچکی از میلیاردها دلار درآمدی محسوب می‌شود که از مجموعه‌ی محصولات اینترنت اشیاء به دست می‌آید؛ از گجت‌های رانندگی هوشمند تا هوشمندسازی شهرها و گجت‌های هوشمندی که برای استفاده‌ی خارج از خانه تهیه می‌شوند. جای تعجب ندارد که روزی شاهد آن باشیم که مجموعه محصولات مرتبط با اینترنت اشیاء همه‌گیر شوند و در هر جایی حضور داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *