سید ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، در برنامهی ذرهبین رادیو تهران اعلام کرد که تاریخی برای مسدود کردن تلگرام مطرح نشده؛ اما هر آن ممکن است شرایطی برای انسداد تلگرام پیش بیاید. وی با بیان اینکه از کسبوکارها و مؤسساتی که کانالهای بسیاری دارند، دعوت شده است از پیامرسانهای خارجی به پیام رسانهای داخلی کوچ کنند، ادامه داد:
من هم از تلگرام و اینستاگرام استفاده میکنم؛ اما بنا به تعهدی که به پیامرسانهای داخلی دارم، از آنها نیز استفاده میکنم. اقدامات وسیعی بنا به دستور رئیس جمهور در دیماه ۹۶ انجام شد. ایشان تأکید کردند که کشور باید از انحصار پیام رسان غالب (تلگرام) خارج شود.
بهگفتهی فیروزآبادی، به کسانی که با کوچ از پیامرسانهای خارجی به داخلی، کسبوکارشان دچار اختلال میشود، بیمهی بیکاری تعلق میگیرد. او افزود:
وزارت آموزش و پرورش در حوزهی کوچ پیامرسانهای خارجی به داخلی بخشنامه صادر کرد.
به گفتهی رئیس مرکز ملی فضای مجازی، در مقایسه با کاربرانی که از پیامرسانهای خارجی استفاده میکنند، تعداد کاربران پیامرسانهای داخلی بسیار کم است. وی با بیان اینکه به پیامرسانهای داخلی انواع تهمتها زده شده است، اعلام کرد:
بهطور جدی در سال ۹۷ در حوزهی پیامرسانها باید اولین پیامرسان، داخلی باشد. البته پیامرسانهای خارجی هم میتوانند فعالیت کنند؛ به شرطی که تابع قوانین جمهوری اسلامی باشند. بر این اساس کمیتهای در زمینهی حفاظت از حریم خصوصی مردم تشکیل میدهیم تا محتوا در حوزهی پیامرسانها نیز حفاظت شود. اطلاعات مردم، دارایی آنها بهشمار میرود و نهایت تلاش را داریم که حریم مردم در پیامرسانهای داخلی حفظ شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه شهروندان حق دارند از هر پیامرسانی استفاده کنند به شرط اینکه تابع قوانین کشور باشد، افزود:
ما به دنبال پیامرسانی با کاربران بالا و قابلیت اشتغالزایی هستیم و از سوی دیگر تلاش میکنیم دانشگاهها به اینترنت بدون فیلتر دسترسی داشته باشند.