آنچه به وضوح در بیانیهی PSA دیده میشود، ترس از قرار گرفتن در محدودهی تحریمهای امریکا است. ساعتی قبل، این گروه اعلام کرد با توجه به خروج آمریکا از برجام و به دلیل ریسک قرارگیری در تحریمها، از بازار ایران خارج خواهد شد.
در متن بیانیهی PSA آمده است:
این گروه تعلیق فعالیتهای مشترک خود با ایران را از ۶ آگوست ۲۰۱۸ (مصادف با۱۵ مرداد) آغاز خواهد کرد. هدف از این کار، همراهی با تحریمهای وضع شده توسط آمریکا است.
از سویی دیگر، دولتهای اروپایی در حال تلاش برای حفظ برجام میان خود و ایران هستند. در این میان، مشوقهای اقتصادی نقش پررنگی دارند و به همین دلیل، حفظ یا حتی افزایش سرمایهگذاری خارجی در کشورمان، همچنان مورد حمایت اتحادیه اروپا قرار دارد. شاید به همین دلیل، در ادامهی بیانیهی PSA آمده است:
گروه پژو – سیتروئن با حمایت دولت فرانسه، در حال رایزنی با مقامات امریکایی است تا برای این گروه خودروساز، معافیت در نظر گرفته شود.
نباید فراموش کرد؛ گروه پژو – سیتروئن، دومین خودروساز بزرگ اروپا، پس از فولکس واگن است. از سویی دیگر، فروش و پیشفروش بیش از ۴۴۵ هزار دستگاه خودرو با برندهای زیر مجموعهی PSA در ایران، ظرف یک سال گذشته، نشان میدهد که بازار کشورمان، بیشتر از آنچه در بیانیهی خودروساز فرانسوی ادعا میشود، اهمیت تجاری دارد. بر اساس ادعای PSA، تعلیق فعالیت پژو – سیتروئن در ایران که حاصل سرمایهگذاری مشترک با ایران خودرو و سایپا است، تاثیر چندانی بر شرایط تجاری این گروه خودروساز ندارد، چراکه فعالیت اقتصادی PSA در ایران، کمتر از یک درصد مجموع فروش این گروه را، تحت تاثیر قرار میدهد.
ذکر این نکته نیز، حائز اهمیت است که برندهای فرانسوی پژو و سیتروئن، از سال ۱۹۹۱ تا کنون، فعالیت خاصی در بازار امریکا نداشتهاند، اما چند ماه پیش برای حضور در این کشور و صنعت نوپای خدمات خودروهای اشتراکی (Car-sharing service)، ابراز علاقه کردند. دیگر زیرمجموعههای PSA، شامل واکسهال، DS و اوپل هم، بخش مهمی از فروش سالیانهی این گروه خودروساز را تشکیل میدهند که در نهایت میتوانند، زیان حاصل از خروج پژو و سیتروئن از ایران را، کمرنگ کنند.