هواوی و ZTE دو تولید کنندهی بزرگ تلفنهمراه در چین هستند که تلاش میکنند نفوذ خود در بازار تلفنهمراه در ایالات متحده را گسترش دهند. اما بهنظر میرسد این دو شرکت تصمیم گرفتهاند هزینهی کمتری برای لابیگری در ایالات متحده پرداخت کنند.
در سال ۲۰۱۲ هواوی مبلغ ۱.۲میلیون دلار به جیب لابیگران آمریکایی واریز کرده بود، این در حالی است که این مبلغ در سال ۲۰۱۷ به ۵۰ هزار دلار رسیده است؛ لازم به ذکر است که هواوی در سال ۲۰۱۶ نیز ۳۴۸۵۰۰ دلار برای لابیگری در ایالات متحده هزینه کرده بود. کاهش هزینههای لابیگری در حالی صورت میگیرد که هواوی در تلاش است تا دولت ایالات متحده را متقاعد کند که این شرکت چینی تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا به شمار نمیرود.
از سوی دیگر، ZTE در بازهی سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ در هر سه ماه مبلغی بین ۱۳۰ تا ۲۴۰ هزار دلار برای لابیگری در ایالات متحده هزینه میکرده است. این در حالی است که طی ۹ ماه پایانی سال گذشتهی میلادی، ZTE تنها ۹۰ هزار دلار برای لابیگری هزینه کرده. این مسئله بهوضوح نشان میدهد که از دیدگاه این شرکت چینی، اکنون زمان مناسبی برای حمایت از کسب و کار این شرکت در ایالات متحده نیست.
این کاهش هزینه به این معنی نیست که این دو شرکت از تلاش برای کسب سهم بیشتری از بازار ایالات متحده دست کشیدهاند؛ بلکه به این معنی است که با توجه به نگاه منفی که نسبت به چین وجود دارد، این دو شرکت تصمیم گرفتهاند پول خود را برای لابیگریهای بیفایده هدر ندهند.
بهعلاوه، هواوی و ZTE همچنان بهعنوان حامی برخی از همایشهای ارتباطی سال جاری در ایالات متحده شناخته میشوند تا به این شکل حظور خود را در ایالات متحده نشان دهند. در این میان میتوان به همایش «منبع باز» در ایالت اورگن و کنفرانس شبیهسازی کارکردهای شبکه و شبکههای نرمافزار محور در کلورادو و چندین کنفرانس دیگر اشاره کرد که هواوی حمایت مالی از آنها را بر عهده دارد.