پول استار 1، اولین محصول زیرشاخه‌ی ولوو معرفی شد

علمی

در واپسین روزهای نمایشگاه خودروی ژنو، احتمال کمی برای معرفی یک محصول شاخص وجود داشت. این پیش‌داوری، حداقل برای امسال نادرست بود و با رونمایی پول‌استار 1، هیجان تازه‌ای به ژنو ۲۰۱۸ داده شد. حدود یک سال قبل، برند پول‌استار به‌عنوان خودروسازی مستقل و زیرمجموعه‌ی ولوو، اعلام موجودیت کرد. از همان زمان، ادعا شد که تمرکز پول استار، بر محصولات اسپرت و تقویت‌شده‌‌، بر اساس مدل‌های ولوو خواهد بود؛ اما تفاوت جالبی میان خط مشی پول‌استار با برندهایی مثل AMG برای مرسدس بنز وجود خواهد داشت. زیر مجموعه‌ی جدید ولوو، قرار است علاوه بر تولید خودروهایی با قدرت و توانایی‌های بالا، صرفا از پیشرانه‌های تمام برقی یا برقی-بنزینی (هیبرید و پلاگین هیبرید) استفاده کند.

Polestar 1

اولین محصول پول استار، با کد 1 ارائه شده است. این خودرو پیشرانه‌ای به قدرت ۵۹۲ اسب بخار همراه با گشتاور ۱۰۰۰ نیوتن‌متر دارد؛ ضمن اینکه می‌تواند به‌صورت تمام برقی و بی‌نیاز از بنزین، مسافتی در حدود ۱۵۰ کیلومتر طی کند. قوای محرک پول استار 1، متشکل از یک پیشرانه‌ی بنزینی ۴ سیلندر و ۲ لیتری توربوشارژ به قدرت تقریبی ۴۰۰ اسب بخار است که روی چرخ‌های جلو عمل می‌کند. ۲ موتور برقی با مجموع قدرت ۲۱۸ اسب بخار هم روی چرخ‌های عقب به کار گرفته خواهند شد. این سیستم، مجهز به ژنراتور استارت (Starter Generator) است تا در شروع حرکت، تولید گشتاور بالا و شتاب‌گیری مطلوب را فراهم کند. تا این لحظه، اطلاعات بیشتری از زمان رسیدن این خودرو به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت و میانگین مصرف بنزین پیشرانه‌ی آن اعلام نشده است؛ اما می‌توان مطمئن بود که حدود ۲ تا ۳ ثانیه پس از شروع حرکت، به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد و کمتر از ۳ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر، میانگین مصرف سوخت داشته باشد.

Polestar 1

فناوری‌های جذابی در پول استار 1 وجود دارد که این خودرو را به محصولی پیشرو در بازار هیبریدی‌های اسپرت، تبدیل خواهد کرد. یکی از این نوآوری‌ها، استفاده از سیستم تقسیم گشتاور در موتورهای برقی روی اکسل عقب است. به لطف این فناوری، پول استار 1 می‌تواند گشتاور لحظه‌ای متفاوتی روی چرخ‌های عقب داشته باشد و نه‌تنها در مانورهای مارپیچ، تعادل و شتاب‌گیری عالی ارائه دهد، بلکه ترمزگیری در شرایط خاص و سطوح لغزنده را بهتر کند.

Polestar 1

بخش زیادی از بدنه‌ی پول استار 1، با ترکیبات فیبر کربن ارائه می‌شود. این شرایط، در بسیاری از خودروهای جاده‌ای بی‌سابقه است و در مدل‌های مسابقه‌ای کاربرد دارد. با این شرایط، ۲۳۰ کیلوگرم از وزن خودرو نسبت به حالتی که با فلزات معمول ساخته شده باشد، کم می‌شود. جالب است بدانید که به لطف این نوع فیبر کربن، سختی مخصوص بدنه (torsional stiffness) حدود ۴۵ درصد بیشتر می‌شود. فراموش نکنیم، سبک‌تر شدن بدنه و تمرکز تجهیزات سنگین‌تر مثل باتری‌ها و پیشرانه‌ها در کف خودرو، باعث می‌شود مرکز ثقل پول استار 1، به سطح زمین نزدیک‌تر شود و در نتیجه‌ فرمان‌پذیری بهتری داشته باشد.

Polestar 2

برند پول استار، به‌زودی با معرفی مدل‌های پول استار 2 و پول استار 3، سبد محصولات خود را گسترش خواهد داد. این خودروها به احتمال فراوان تمام برقی خواهند بود. تولید پول استار 2 برای سال ۲۰۱۹ برنامه‌ای ریزی شده است تا اولین محصول تمام برقی و باتری‌‌محور (BEV) در تاریخ خودروسازی ولوو باشد. پول استار 3، در فاز مهندسی و طراحی تجهیزات فنی است. بدنه‌ای این محصول، دارای سایز متوسط و ۴ در خواهد بود؛ ضمن اینکه با فضای قابل قبول در قسمت بار، به‌صورت فست‌بک یا هاچ‌بک ارائه می‌شود. پول استار 2 در کلاس تسلا مدل 3 خواهد بود.

Polestar 3

پول استار 3، مدتی پس از پول استار 2 تولید می‌شود تا محصولی گران‌تر و البته لوکس‌تر باشد. پروژه‌ی پول استار 3، شامل یک کراس‌اور تمام برقی است؛ اما از نظر قیمت، بین پول استار 2 و پول استار 1 خواهد بود. برتری نسبت به تسلا مدل X و جگوار I-Pace، مهم‌ترین هدف ولوو در پروژه‌ی پول استار 3 است.

Polestar 1

تمامی خودروهای برند پول‌استار، در چین و با همکاری جیلی تولید می‌شوند. سرمایه‌گذاری اولیه برای کارخانه‌ی پول استار، حدود ۷۸۰ میلیون دلار خواهد بود؛ اما این کارخانه کاملا به‌صورت زیرمجموعه‌ای از ولوو و بر اساس خودروهای این برند سوئدی فعالیت خواهد کرد. اولین محصول پول استار، اواسط سال جاری میلادی عرضه خواهد شد.

 

 

نمایشگاه ژنو

 

پوشش اختصاصی زومیت از

نمایشگاه خودروی ژنو ۲۰۱۸

یکی از مهم‌ترین رویداد‌های خودرویی جهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *