چرا تا به حال در جایی استخدام نشده اید؟

علمی

رزومه‌ی خوبی تهیه کرده‌اید و در مورد شرکت مورد نظرتان، تحقیقات خوبی به عمل آورده‌اید. تمام مواردی که کارشناسان در مورد آمادگی برای کار توصیه کرده‌اند را انجام داده‌اید. با این‌حال، کسی هنوز با شما تماس نگرفته است. چه کاری را اشتباه انجام داده‌اید؟

تفاوتی ندارد چه میزان پیشرفت در کارتان تجربه کرده باشید؛ ممکن است حتی مدیریت شرکتی را بر عهده داشتید و اشخاص بسیاری را طی سال‌ها استخدام کرده‌اید و باز هم پشت میز استخدام شخص یا شرکتی دیگر بنشینید. متاسفانه تضمینی نیست که حتما استخدام شوید حتی زمانی که در این‌باره اطمینان بسیاری دارید.

با این‌حال، زمانی‌که مصاحبه‌های ناموفق بسیاری را پشت سر گذاشتید، طبیعی است که از عدم موفقیتتان متعجب شوید. مسئولان استخدام مرتب یک سری جملات کلیشه‌ای را تکرار می‌کنند؛ مثل این‌که ما تصمیم گرفتیم که مسیر دیگری را دنبال کنیم یا اصلا متوجه نمی‌شویم که دلیل استخدام نشدن شما چه بوده است. به همین دلیل، در اینجا به ذکر مواردی می‌پردازیم که باعث شده مسئولان مربوطه، شما را از لیست استخدامی خود خط بزنند.

۱. اشتیاق بیش از حد نشان می‌دهید

hiring

جستجوی شغل ممکن است ماه‌ها به طول انجامد و اغلب جوابی از سمت شرکت‌ها دریافت نمی‌کنید. در بهترین حالت مجبور هستید هفته‌ها برای جواب یک مصاحبه‌ی کاری منتظر بمانید. زمانی‌که بالاخره پاسخ شرکت را دریافت کردید، ممکن است تنها از طریق فرم یک ایمیل از آن مطلع شوید. در این روند، شما خیلی راحت با گذشت زمان ناامید می‌شوید؛ به‌خصوص اگر برای چندین مصاحبه اقدام کرده و از هیچ‌کدام پاسخی دریافت نکرده باشید.

ناامیدی را کنار بگذارید و به فعالیت خود ادامه دهید. در طول مصاحبه‌های کاری، میزان علاقه‌ی مناسبی نشان دهید اما اشتیاق بسیار نشان ندهید و اگر ناامیدی در وجودتان رخنه کرده، اجازه ندهید خودش را نشان دهد. اجازه ندهید سختی‌ها در مسیر جستجوی شغل، به تعامل با کارفرمایان احتمالی آینده راه پیدا کنند.

همچنین، پل‌های پشت سر خود را در ارتباط با کارفرمایانی که شخص دیگری را برای شغل مورد نظر انتخاب می‌کنند، خراب نکنید. هیچ زمانی نمی‌توانید حدس بزنید که آن کارفرما در چند ماه آینده به استخدام شخص دیگری نیاز پیدا می‌کند؛ اگر با او برخورد مناسبی داشته باشید، ممکن است در بالای لیست انتخابی او قرار بگیرید.

۲. اعتماد به نفس کافی ندارید

بسیاری از خطاها در زبان بدن باعث انتقال پیام عدم اعتماد به نفس در شما می‌شوند. ارتباط چشمی ضعیف، سست دست دادن و بد ایستادن این پیام را می‌رسانند که خودتان را باور ندارید. اگر خود را باور نداشته باشید، چگونه می‌توانید انتظار داشته باشید که کارفرما به شما حقوقی پرداخت کند؟

صاف بایستید، لبخند بزنید و به هر سوالی با اطمینان پاسخ دهید. پیش از انجام هر مصاحبه، روحیه‌ی خود را تقویت کنید و با خودتان تکرار کنید که بهترین گزینه برای این شغل هستید. نگرش مثبت شما بدون شک خود را در ظاهرتان نشان خواهد داد.

۳. اعتماد به نفس شما بیش از حد است

boosting confidence

نشان دادن اعتماد به نفس مفرط باعث می‌شود که یک شغل را به‌راحتی از دست بدهید. اعتماد به نفس مفرط در نحوه‌ی راه رفتن و قدم گذاشتن به جلسه‌ی مصاحبه باعث می‌شود حتی از یاد ببرید که باید آمادگی خود برای شغل را نشان دهید. هدف باید این باشد که کارفرما را متقاعد کنید بهترین گزینه برای شغل درخواستی هستید اما نباید از یاد ببرید که نشان دادن احترام به کارفرما با برخورد دوستانه، حرفه‌ای و آمادگی برای سازگاری با تیم آن‌ها نیز اهمیت بالایی دارد. برای نشان دادن احترام باید سوالاتی در ارتباط با شغل بپرسید و نشان دهید که کاملا از هدف شرکت مطلع هستید.

۴. خوش‌قیافه هستید

leader women

برخی اعتقاد دارند که افراد جذاب در جستجوی شغل موفق‌تر هستند. حتی برخی پژوهش‌ها، این باور را تایید می‌کنند. اما پژوهش دیگری که به‌تازگی انجام شده است نشان می‌دهد که زنان جذاب در هنگام تقاضا برای جایگاه‌های کاری کمتر مطلوب، بیشتر در معرض تبعیض قرار می‌گیرند. پژوهش‌هایی که تا سال ۱۹۷۹ انجام شده‌اند، وجود این مسئله را برای انواع مشاغل از جمله جایگاه‌های مدیریتی در صنایع تحت سلطه‌ی مردان مانند ساخت و ساز تایید کرده‌اند؛ به‌نظر می‌رسد که این تبعیض بیشتر به زنان و حوزه‌هایی محدود می‌شود که در آن‌ها، استخدام‌کنندگان باوری مبنی بر مناسب نبودن زنان برای شغل مورد نظر دارند.

۵. از ادبیات متوقعی استفاده می‌کنید

hire

ممکن است با این‌که مصاحبه‌های کاری منفی بسیاری را تجربه کرده باشید، باز هم از شرکت‌ها برای جواب پس دادن به خود متوقع باشید. آن دسته از نامه‌ها و بیانات مصاحبه که شامل ابراز توقعات می‌شوند، مستقیما به جواب نه منتهی می‌شوند.

از تعیین اولتیماتوم‌هایی مانند دو هفته‌ی دیگر منتظر پاسخ شما خواهم بود، خودداری کنید. لحن صدای شما، همیشه باید مودبانه باشد و از مدیر استخدام‌کننده برای در نظر گرفتن شما برای موقعیت کاری متشکر باشد. نباید لحنی را استفاده کنید که القا کند مسئولان شرکت باید از فرصت صحبت کردن با شما مشعف باشند.

جستجوی شغل در اکثر موارد بسیار سخت است اما با داشتن لیستی از مواردی که باید از آن‌ها اجتناب کنید، می‌توان با انگیزه‌ای مجدد برای ادامه‌ی این مسیر قدم برداشت. چه مصاحبه‌ی اول و چه مصاحبه‌ی پنجاهم شما باشد، با تک تک کارفرمایان با لبخند و اشتیاق برای صحبت از توانایی‌های خود رو در رو شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *