هر اینترنتی را بهر کاری ساخته‌اند!

علمی

اخیراً با سروصدای تبلیغات شرکت‌های اینترنتی در سطح شهر و استفاده از شعارهایی مثل باند 40 مگی و …، انتخاب اینترنت خوب که در آینده پاسخگوی نیاز کاربران هم باشد، با پیچیدگی روبه‌رو شده است. اینجا است که کاربران باید با هوشمندی اینترنت خود را انتخاب کنند تا هم از نظر هزینه و هم از نظر کاربری دچار مشکل نشوند.

ADSL، 4G، 4.5G، TD-LTE و … واژه‌هایی هستند که بعضا در تبلیغات صدا‌وسیما و حتی در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام و تلگرام هم به کار می‌روند و مردم را به خرید اینترنت ترغیب می‌کنند. اما آنچه مشخص‌کننده‌ی اینترنت مناسب برای هر کاربر است، بیشتر از نوع تبلیغ، طرح‌ها و حتی شرکت ارائه‌دهنده، تابع میزان مصرف، سرعت مورد نیاز و نوع کاربری مردم است.

در حقیقت اینترنت همراه (4G یا 4.5G) که روی سیم‌کارت تلفن همراه ارائه‌ می‌شود ذاتاً برای مصارف در سطح شهر و برقراری ارتباط در مراودات روزمره است. این فناوری که نام اصلی آن FD-LTE است، به‌ صورتی طراحی شده که بتواند نیاز کاربران به اینترنت را در حال جابه‌جایی یا حرکت تأمین کند. بنابراین بسته‌های مرتبط با آن هم کم‌حجم و نسبتاً گران هستند. البته اخیراً اپراتورهای تلفن همراه مودم‌های رومیزی را با این فناوری ارائه کرده‌اند که به دلیل نوع فناوری و در حال حرکت بودن کاربران این شبکه، عملاً نمی‌تواند پاسخگوی نیاز اتصال دائمی کاربران به اینترنت ثابت باشد و سرویس پایداری در ساعات مختلف شبانه ارائه دهد.

ADSL یا همان اینترنت سیمی روی خط تلفن هم داستان مشابهی دارد. این فناوری اگرچه به دلیل استفاده از بستر سیم مسی خط تلفن پایداری نسبی دارد؛ اما به‌دلیل آنکه از پورت‌های مراکز مخابراتی استفاده می‌کند با مشکل پر شدن ظرفیت، افت سرعت به دلیل فرسوده بودن کابل‌های مخابرات و فواصل زیاد تا مراکز مخابراتی، با محدودیت جدی در ارائه‌ی سرعت بالا مواجه است. ضمن آنکه دستورالعمل جدید فروش اینترنت نامحدود با مدل مصرف منصفانه، هزینه‌های کاربران با مصرف بالاتر از 40 گیگ در ماه را با افزایش قابل توجه هزینه، افت کیفیت و سرعت به دلیل به‌صرفه نبودن برای سرویس‌دهندگان روبه‌رو کرده است.

در این میان شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی TD-LTE روش مناسب‌ و پرسرعت‌تری در ارائه‌ی خدمات باتوجه به الگوی مصرف کاربران ایرانی انتخاب کرده‌اند. الگویی که با توسعه‌ی شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام، توسعه‌ی میزان استفاده از بازی‌های آنلاین و کنسول‌های بازی، افزایش تعداد و مصرف از سامانه‌های ویدیویی آنلاین، رشد قابل توجهی در متوسط مصرف کاربران نشان می‌دهد. در این الگو هم‌زمان با سرعت، نیاز کاربران خانگی، اصناف و شرکت‌های با سایز کوچک در ایران به بسته‌های پرحجم دانلود نیز افزایش پیدا کرده است و به‌ نظر می‌رسد TD-LTE می‌تواند پاسخگوی نیاز این دسته از کاربران هوشمند و پرمصرف باشد. TD-LTE با امکان افزایش سرعت متوسط کاربران تا 8 برابر سرعت فعلی سایر فناوری‌های سیمی و همراه می‌تواند نقش موثری در آینده‌ی اینترنت ایران با توجه به رشد کند سرویس از طریق فیبر نوری داشته باشد.

درمجموع این کاربران هستند که باید با هوشمندی اینترنت خود را انتخاب کنند تا هم کم‌ترین هزینه به آن‌ها تحمیل شود و هم بیشترین رضایت را از اتصال خود به اینترنت داشته‌ باشند. اگر حجم مصرف شما در طول ماه کم‌تر از 10 گیگابایت است، مسلماً ADSL و 4G همراه گزینه‌ی مناسبی هستند. اما اگر میزان مصرف شما در اوقاتی که منزل هستید و با دیگر اعضای خانواده‌ی خود به‌صورت اشتراکی از اینترنت استفاده می‌کنید تا بیش از 40 گیگ در ماه افزایش می‌یابد، مسلماً باید از اینترنتی استفاده کنید که بتواند با هزینه‌ی کم، حجم‌های بالا را با سرعت بالا و پایداری مناسب در اختیارتان قرار دهد. در محاسبه‌ی میزان مصرف کاربری اینترنت منزل و یا شرکت خود، حتماً به ماهیت این فناوری‌ها توجه کنید. برخی از آن‌ها ذاتاً به درد مصرف کم و برخی دیگر اصالتاً مرتبط با مصارف زیاد هستند و این شما هستید که تعیین می‌کنید کدام اینترنت به دردتان می‌خورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *