نگاه نزدیک به تاریخچه شورولت کوروت

علمی

شورولت کوروت، اولین خودروی اسپرت آمریکا پس از جنگ جهانی دوم بود؛ در واقع این مدل افسانه‌ای، اولین خودروی اسپرت آمریکایی تولید انبوه بعد از پایان جنگ جهانی دوم بود که با هدف رقابت با محصولات اروپایی ساخته شد.

Chevrolet Corvette / شورولت کوروت

همه چیز از سال ۱۹۵۳ شروع شد. گروه خودروسازی جنرال موتورز به‌عنوان بزرگ‌ترین خودروساز آمریکا در آن دوران، در سبد محصولات پرتیراژ خود، یک مدل اسپرت کم داشت. هارلی جی. ارل، رئیس تیم طراحی جنرال موتورز با هدف تولید اولین مدل اسپرت این شرکت، ابتدا مدل مفهومی این خودرو را طراحی کرد. در حقیقت با نمایش مدل کانسپت اولیه و استقبال عموم از آن در نمایشگاه خودروی نیویورک، هارلی با متقاعد کردن مقامات جنرال موتورز به هدف خود رسید.

Chevrolet Corvette / شورولت کوروت


نسل اول شورولت کوروت از پیشرانه‌ی آشنای ۶ سیلندر خطی شورولت با قدرت ۱۵۰ اسب بخار استفاده می‌کرد. تیم طرحی شورولت در بخش بدنه‌ از ماده‌ی جدید و سبک وزن فایبرگلس استفاده کردند. کوروت که در ابتدا فقط با طرح کروک و در قالب یک خودروی نمایشی و مفهومی ساخته شد، در مدت کوتاهی به خط تولید رسید.

 سرانجام نسل اول شورولت کوروت در سال ۱۹۵۳ با شعار «ساخته‌شده توسط مهندسی آمریکایی برای مردم آمریکا» به بازار عرضه شد. کوروت طراحی و ظاهر زیبایی داشت؛ اما به دلیل سواری و فرمان‌پذیری بی‌کیفیت و همچنین عدم همخوانی پیشرانه‌ی ۶ سیلندر خطی با این مدل، در دو سال اول تولد اصلاً خودروی موفقی نبود.

Chevrolet Corvette / شورولت کوروت

در سال ۱۹۵۵، تیم مهندسی شورولت پیشرانه‌ی ۸ سیلندر V شکل را جایگزین پیشرانه‌ی ۶ سیلندر خطی کرد. سال ۱۹۵۶ کوروت با سقف سخت بازشونده، پیشرانه‌ی V8 و صدای گوش‌نواز، به‌طور رسمی دوران افسانه‌ای خود را آغاز کرد. با پیروزی‌های متعدد کوروت در مسابقات اتومبیلرانی، به‌مرور توجه مردم به اولین کوروت جلب شد. نسل اول کوروت که با کد C1 شناخته می‌شود، آغازی موفق برای یکی از خودروهای افسانه‌ای آمریکا بود.

Chevrolet Corvette / شورولت کوروت


زورا آرکوس-دانتوف که امروز به‌عنوان «پدر کوروت» از او یاد می‌شود، نقش مهمی در تحول این مدل و طراحی و مهندسی نسل دوم کوروت داشت. قبل از عرضه‌ی نسل دوم C2، چندین مدل مفهومی زیبا مانند مدل مسابقه‌ای استینگری (۱۹۵۹) و مدل ماکو شارک (Mako Shark) در سال ۱۹۶۱ رونمایی شدند. یکی از ایده‌های اصلی زورا، ساخت کوروت با طرح موتورمیانی بود که مورد موافقت تمام اعضای تیم قرار نگرفت. نسل دوم کوروت در سال ۱۹۶۳ عرضه شد که در مقایسه با نسل اول، ۵۰ درصد فروش بیشتری تجربه کرد. از مدل C2 نسخه‌ها و مدل‌های متفاوتی با قدرت‌های مختلف تا ۵۰۰ اسب بخار تولید شد.

Chevrolet Corvette / شورولت کوروت


سال ۱۹۶۸ بود که نسل سوم کوروت با طراحی جدیدتر معرفی شد. C3 با فروش نزدیک ۳۰ هزار دستگاه در سال اول عرضه، پرفروش‌ترین مدل در خانواده‌ی کوروت لقب گرفت. پس از گذشت ۱۵ سال، تیم مهندسی شورولت تصمیم گرفت نسل جدید کوروت را کاملاً بازطراحی کند. قبل از معرفی C4 در سال ۱۹۸۴، شایع شده‌ بود که نسل جدید با طرح موتورمیانی عرضه می‌شود.

بازار خودروهای موتورمیانی با محصولات اروپایی فراری و لامبورگینی بسیار داغ بود؛ حتی تویوتا نیز با مدل بی‌نظیر MR2 از راه رسیده بود. اما مشکل اصلی کوروت موتورمیانی، علاقه‌ی شدید آمریکایی‌ها به پیشرانه‌ی V8 بود؛ چرا که برای ساخت طرح موتورمیانی کوروت، باید از پیشرانه‌ی ۶ سیلندر V شکل استفاده می‌شد.

Chevrolet Corvette / شورولت کوروت

با ورود به دهه‌ی ۱۹۹۰، مقامات شورولت برای رقابت با محصولات ایتالیایی، نسخه‌ی کوروت ZR-1 با پیشرانه‌ی ۸ سیلندر V شکل ۵.۷ لیتری LT5 به قدرت ۳۷۵ اسب بخار را عرضه کردند. پیشرانه‌ی LT5 که با همکاری تیم‌های مهندسی لوتوس و شرکت قایق‌سازی مرکوری مارین ساخته شده بود، ZR-1 را به نهایت سرعت ۲۷۷ کیلومتر بر ساعت رساند. در واقع ZR-1 با داشتن قیمت ۱۱۷ هزار دلار به نرخ امروز، سریع‌ترین و گران‌ترین کوروت آن زمان بود.

Chevrolet Corvette / شورولت کوروت

نسل پنجم کوروت، در تمام بخش‌ها از طراحی بدنه تا قطعات پیشرانه، کاملاً جدید یا بهینه‌سازی شده بود. کوروت C5 نسخه‌ی Z06 را که برای اولین بار در استینگری دهه‌ی ۱۹۶۰ عرضه شده بود، احیا کرد.

Chevrolet Corvette / شورولت کوروت

نسل ششم کوروت در مدل پایه با پیشرانه‌ی ۸ سیلندر V شکل با قدرت ۴۰۰ اسب بخار عرضه شد که از نسخه‌ی Z06 الهام گرفته بود. نسخه‌ی Z06 نسل ششم کوروت با قدرت ۵۰۵ اسب بخار همراه بود. در واقع C6 و C5 بیشتر در بخش طراحی بدنه و ظاهر تغییرات داشتند. اما مهم‌ترین نسخه‌ی C6، بازگشت به کد ZR-1 و عرضه‌ی کوروت با پیشرانه‌ی ۸ سیلندر V شکل ۶.۲ لیتری سوپرشارژ با قدرت ۶۳۸ اسب بخار بود.

Chevrolet Corvette / شورولت کوروت

نسل هفتم و فعلی کوروت که نسل سوم استینگری محسوب می‌شود، با عرضه در سال ۲۰۱۴ ستایش بیشتر کارشناسان خودرو را به همراه داشت. C7 با داشتن ۴۶۵ اسب بخار قدرت، در زمان ۳.۹ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد که در رده‌ی مدل‌هایی چون آئودی R8، پورشه 911 کاررا S و جگوار F تایپ قرار می‌گیرد. نسل هفتم کوروت دوباره میزبان نسخه‌ی Z06 با پیشرانه‌ی V8 سوپرشارژ ۶۵۰ اسب بخاری شد.

Chevrolet Corvette / شورولت کوروت

 پس از گذشت ۶۵ سال از تولد کوروت، بر اساس تصاویر منتشر شده تیم مهندسی شورولت در حال تولید مدل موتورمیانی کوروت است. حتی تصاویر جاسوسی از مدل‌های تست پروتایپ کوروت موتورمیانی نیز منتشر شده است که جالب‌ترین بخش این شایعات، نام نسل جدید کوروت یعنی «C8 زورا» به احترام خواسته‌ی قدیمی و همیشگی زورا آرکوس-دانتوف است.

در پایان از شما دعوت می‌کنیم بیننده‌ی ویدئوی جذاب دونات مدیا، از تاریخچه‌ی شورولت کوروت باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *