معرفی 10 آنتی ویروس رایگان برتر

علمی

وقتی یک رایانه‌ی جدید می‌خرید، اولین کاری که باید انجام دهید، نصب یک نرم‌افزار آنتی‌ویروس قدرتمند است. خبر خوب این است که محافظت از سیستم شما در برابر ویروس‌ها می‌تواند هزینه‌ای در بر نداشته باشد؛ اما به دلیل همین تعدد نرم‌افزارهای آنتی ویروس رایگان، این سؤال پیش می‌آید که کدام گزینه انتخاب بهتری است. بنابراین، در این مقاله از زومیت، به بررسی برترین نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس رایگان سال می‌پردازیم.

در طی سالیان دراز، مایکروسافت توانسته است امنیت سیستم‌عامل ویندوز را ارتقاء داده و بهبود ببخشد؛ اما همچنان باید گفت ویندوز دیفندر که به صورت پیش‌فرض در ویندوز ۱۰ وجود دارد، آخرین آنتی‌ویروسی است که باید برای حفاظت از سیستم خود روی آن حساب کنید. ویندوز دیفندر علاوه بر این‌که نسبت به برنامه‌های دیگر ضعیف‌تر عمل می‌کند، به دلیل استفاده‌ی گسترده‌، نقاط ضعف آن کاملا توسط هکرها شناسایی شده است.

از این رو، کاربران ویندوزی که جز ویندوز دیفندر آنتی‌ویروس دیگری ندارند، می‌توانند هدف ویروس‌ها، حملات هکری و دزدی اطلاعات قرار بگیرند.

در فهرستی که در این مطلب ارائه می‌شود، به دلایلی که ذکر شد، ویندوز دیفندر کنار گذاشته شده است؛ چرا که شما به خدماتی فراتر از آن‌چه که این آنتی‌ویروس ارائه می‌دهد نیاز دارید؛ خدماتی مانند حفاظت در برابر ویروس‌های جدید، بدافزارها و سایر خطرات امنیتی. در غیر این‌صورت سیستم شما و محتویات آن در خطر آلودگی و ربوده شدن اطلاعات خواهد بود.

باید توجه داشته باشید که آنتی‌ویروس‌های رایگان بی‌دلیل رایگان نیستند؛ در واقع شرکت سازنده نرم‌افزار خود را به صورت رایگان در اختیار شما می‌گذارد تا در عوض بتواند از داده‌های شما جهت بهبود نرم افزار خود بهره بگیرد. به علاوه ممکن است پنجره‌هایی به صورت پاپ‌آپ هنگام استفاده از این آنتی‌ویروس‌ها مشاهده کنید؛ اما از لحاظ کیفیت انجام کار، تمامی مواردی که برای شما فهرست می‌کنیم، کاملا با نسخه‌های پولی برابری می‌کنند و صرفا ممکن است امکانات نرم‌افزار در بخش‌های حفاظتی کمتر باشد. به بیان دیگر، آنتی‌ویروس رایگان یا نوعی از حفاظت را پشتیبانی نمی‌کند یا اگر پشتیبانی کند به درستی آن را انجام می‌دهد.

۱. بیت دیفندر (Bit Defender)

بیت دیفندر / BitDefender

نسخه‌ی رایگان بیت دیفندر بسیار سبک و زیبا طراحی شده است و مکانیزم‌های اسکن خوش‌ساختی دارد. سرعت اسکن بالای بیت دیفندر و قدرت قابل توجه آن در تشخیص ویروس، بیت دیفندر را در رتبه‌ای بالاتر از سایر رقبا قرار داده است.

نسخه‌ی رایگان این آنتی‌ویروس قابلیتی به نام اتوپایلت دارد که شمشیری دو دم به حساب می‌آید؛ چرا که این حالت با وجود این‌که مدیریت ویروس‌ها را تسهیل می‌کند، آن را از کنترل کاربر خارج می‌سازد. بنابراین، مجبور خواهید بود به برنامه اعتماد کنید. این در حالی است که در گذشته مواردی مانند آنتی‌ویروس پاندا وجود داشته است که برنامه خود را ویروس تشخیص داده و تعداد زیادی از سیستم‌های ویندوزی را با مشکل مواجه کرده بود.

با این‌که بیت‌دیفندر تمیز، هوشمند و بهینه طراحی شده است، مجبور هستید گاهی پاپ‌آپ‌های آن را تحمل کنید.

۲. آنتی‌ویروس رایگان Avast

Avast / اوست

با این‌که در اواسط سال ۲۰۱۶، AVAST رسما AVG را به تصاحب خود در آورد. دو آنتی‌ویروس Avast و AVG هنوز ادغام نشده‌اند و شرکت اعلام کرده است که آن دو را جداگانه توسعه خواهد داد. در هر حال، شرکت Avast با بهره‌گیری از کاربران هر دو نرم‌افزار جامعه‌ی کاربری ۴۰۰ میلیون نفری را در اختیار دارد که کمک شایانی به توسعه و بهبود آنتی‌ویروس آن خواهد کرد.

جدیدترین نسخه‌ی آنتی‌ویروس رایگان Avast، از حالت گیمینگ برخوردار است. حالت گیمینگ باعث می‌شود زمانی که در حال انجام بازی‌های سنگین هستید، آنتی‌ویروس سخت‌افزار سیستم شما را به کار نگیرد و به علاوه هیچ پاپ‌آپی را به شما نمایش ندهد. این برنامه در جدیدترین نسخه تغییرات خوبی داشته است. امکان مدیریت پسورد نیز در این آنتی‌ویروس گنجانده شده است که مسلما قابلیت خوبی برای یک آنتی‌ویروس به شمار می‌آید.

هرچند Avast به نسبت پاپ‌آپ‌های زیادی را نمایش می‌دهد، اما تأثیر منفی آن روی سرعت اجرای نرم‌افزارها بسیار کم است.

۳. سوفوس هوم (Sophos home)

سوفوس / Sophos

با نصب این نرم‌افزار، آنتی‌ویروس استاندارد و حفاظت در برابر بدافزار را همراه با ابزار آنتی فیشینگ برای مرورگر خواهید داشت. به علاوه، امکان کنترل محتوا از طریق سیستم مرکزی با پشتیبانی حداکثر ۱۰ سیستم وجود دارد که می‌تواند در کنترل فرزندان در فضای اینترنت بسیار مفید باشد.

هرچند سوفوس هوم همواره نوتیفیکیشن‌هایی را به شما نمایش می‌دهد؛ اما این نرم‌افزار تا دو ماه پیش، نسخه‌ی پولی نداشت و در نتیجه تبلیغی در این خصوص انجام نمی‌داد؛ این روند از ماه فوریه با ارائه‌ی سوفوس هوم پریمیوم تغییر کرد.

۴. نسخه‌ی رایگان کسپرسکی

Kaspersky / کسپرسکی

نسخه‌ی پولی کسپرسکی معمولا در بررسی‌ها به عنوان بهترین آنتی‌ویروس شناخته می‌شود و کسپرسکی رایگان نیز نسخه‌ی فشرده‌ی برنامه‌ی اصلی است؛ به این معنی که قابلیت‌های جنبی آن مانند محافظت از حریم خصوصی و پرداخت امن حذف شده‌اند و تمرکز روی حفاظت رایگان سیستم شما در برابر ویروس‌ها گذاشته شده است. نتیجه‌ی کار نرم‌افزاری شده است که کار با آن بسیار ساده بوده و در محافظت سیستم از ویروس‌ها بسیار دقیق عمل می‌کند. از آن‌جایی که کسپرسکی رایگان از همان موتور ویروس‌یاب کسپرسکی پولی استفاده می‌کند، عملکرد برنامه در زمینه‌ی کشف ویروس بسیار دقیق است. همچنین، نوتیفیکیشن‌ها و پاپ‌آپ‌های ارتقاء به نسخه‌ی پولی در این برنامه کمتر ایجاد مزاحمت می‌کنند.

۵. آنتی‌ویروس رایگان Avira

Avira / اویرا

آنتی‌ویروس رایگان اویرا در کشف تهدیدهای امنیتی قدرتمند عمل می‌کند و برای انجام این کار فشار زیادی به سخت‌افزار شما وارد نمی‌کند.

رابط کاربری این نرم‌افزار تمیز و کاربرپسند طراحی شده است. اویرا با وجود رایگان بودن، قابلیت‌هایی نظیر محافظت در برابر بدافزارها و فیشینگ را شامل می‌شود. همین امکانات جنبی، اویرا را به یکی از بهترین آنتی‌ویروس‌های رایگان موجود تبدیل کرده است.

نکته‌ی آزاردهنده در مورد اویرا، پاپ‌آپ‌های متعدد و آزاردهنده‌ی آن هنگام اجرا است. با توجه به این‌که بسامد ظهور این پاپ‌آپ‌های تبلیغاتی بیش از حد معمول است، شاید برای بسیار از افراد یک نقطه ضعف بزرگ به حساب بیاید و باعث شود بسیاری از کاربران به همین دلیل از استفاده از نسخه‌ی رایگان اویرا صرف نظر کنند.

۶. آنتی‌ویروس رایگان AVG

AVG

این آنتی‌ویروس مقاومت قابل‌قبولی را در برابر ویروس‌ها از خود نشان می‌دهد و روند انجام این کار کمترین فشار را به سیستم وارد می‌کند. مانند سایر برنامه‌های رایگان آنتی‌ویروس، AVG نیز دارای نمایش گاه و بی‌گاه تبلیغات است؛ با این وجود، از آن‌جایی که از پایگاه داده‌ی عظیم با کاربران بسیاری بهره می‌برد، قدرت تشخیص ویروس بالایی دارد و می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای کاربران به شمار بیاید.

نکته‌ی منفی در خصوص AVG این است که ابزار ضد فیشینگ آن چندان قوی عمل نمی‌کند و این برنامه برخلاف همتای خود یعنی Avast از داشتن ویژگی‌هایی مانند افزونه‌ها محروم است.

بر همین اساس می‌توان گفت صاحب جدید AVG تلاش چندانی برای بهبود عملکرد آن انجام نداده است یا به هر دلیل عملکرد Avast کمی قوی‌تر از AVG است. خبر خوب این است که امسال قرار است نسخه‌ی ترکیبی دو آنتی‌ویروس یادشده عرضه شود. نسخه‌ای که احتمالا دوبرابر قدرت خواهد داشت و محافظ شکست‌ناپذیری برای سیستم شما خواهد بود.

۷. آنتی‌ویروس رایگان پاندا

Panda / آنتی ویروس پاندا

در خصوص ظاهر برنامه باید گفت که پاندا از طراحی زیبایی برخوردار است و برخلاف سایر برنامه‌ها که معمولا رنگ‌های سفید و خاکستری زیادی در آن‌ها به کار رفته است، پاندا از طیف رنگ بیشتری بهره برده و چشم‌نوازتر به نظر می‌آید.

حالت گیمینگ و ایمن‌سازی در برابر ورودی‌های یواس‌بی از قابلیت‌های جذاب پاندا محسوب می‌شوند. در حالت گیمینگ فشار از روی پردازنده برداشته می‌شود تا تجربه‌ی بازی شما تحت‌تأثیر قرار نگیرد. ایمن‌سازی یواس‌بی نیز سیستم شما را در برابر ویروس‌هایی که معمولا از طریق فلش مموری‌ها منتقل می‌شوند محافظت می‌کند. به علاوه، کیت نجات‌بخشی سیستم در مواردی که ویندوز به کلی دچار مشکل شده است و امکان نصب آنتی‌ویروس وجود ندارد نیز در نظر گرفته شده است.

نقاط ضعف

  • تأثیر منفی قابل‌توجه روی عملکرد سیستم

۸. ۳۶۰ توتال سکیوریتی

360 total security / توتال سکیوریتی

رابط کاربری ۳۶۰ توتال سکیوریتی نیز چندان جذاب نیست. برای این‌که بتوانید جستجوی ویروس را توسط چند موتور به صورت همزمان انجام دهید، باید تنظیمات خاصی را انجام دهید که این‌کار با وجود رابط کاربری نامرتب این برنامه چندان آسان و بی‌دردسر نخواهد بود. البته به‌روزرسانی ماه ژانویه، این برنامه را هم از لحاظ طراحی و هم از لحاظ سرعت و هوش بهبود بخشیده است.

۳۶۰ توتال سکیوریتی با این‌که گزینه‌ی خوبی برای حفاظت از سیستم شما محسوب می‌شود و تبلیغات کمی دارد، اکثر ابزارهای آن پولی هستند و ممکن است برای بهره‌برداری کامل از آن مجبور شوید هزینه‌ی زیادی بپردازید.

۹. آنتی‌ویروس رایگان زون‌آلارم

زون آلارم / ZoneAlarm

طراحی و رابط کاربری مناسب باعث شده است کار با زون‌آلارم ساده باشد. همچنین اگر می‌خواهید در کنار حفاظت سیستم در برابر ویروس و بدافزار از فایروال جانبی نیز بهره‌مند شوید، زون‌آلارم تنها انتخاب شما در فهرست ما خواهد بود.

البته باید توجه داشته باشید که زون‌آلارم چندان برنامه‌ی بی‌سروصدایی نیست و برای جزئی‌ترین مسائل مدام نوتیفیکیشن می‌دهد و این موضوع ممکن است باب میل بسیاری از کاربران نباشد.

نقاط ضعف

  • روند نصب بسیار آهسته

۱۰. آنتی‌ویروس رایگان Adaware

Adaware

محیط کاربری این آنتی‌ویروس به شدت براق طراحی شده است و در همه جای آن نام adaware به چشم می‌خورد و در مجموع باید گفت که محیط کاربری Adaware 12 مانند عملکرد امنیتی آن چندان خوشایند نیست.

امیدواریم از خواندن این مطلب نهایت استفاده را برده باشید و بتوانید آنتی‌ویروس مناسب خود را با آگاهی بهتری انتخاب کنید. می‌توانید نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما و کاربران محترم زومیت به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *