شایعات مربوط به برنامهی اپل برای ساخت هدست واقعیت افزوده در حال قوت گرفتن هستند. یکی از منابع وبسایت CNET مدعی است که هدست مستقل کوپرتینونشینها با کد نام T288 از محتوای واقعیت مجازی نیز پشتیبانی خواهد کرد و از نمایشگرهای 8K بهره خواهد برد؛ خاطرنشان میکنیم که حتی در هدست اچتیسی وایو پرو، رزولوشن هرکدام از نمایشگرها به ۱۶۰۰ × ۱۴۴۰ پیکسل محدود است.
چنانچه ادعای منابع صحت داشته باشد، اپل میتواند با هدست خود، تأثیر Screen Door را بهطور کامل از میان خواهد برد؛ اثر Screen Door گاهی اوقات هنگام استفاده از هدست واقعیت مجازی رخ میدهد و بهموجب آن، کاربر میتواند فاصلهی بین پیکسلها را تشخیص دهد. مرتفع شدن اثر یادشده به همراه نزدیکتر شدن تجربه به واقعیت، ممکن است در بهبود بیماری حرکت (Motion Sickness) در برخی از کاربران نیز سودمند باشد.
گفته میشود باکس موجود به همراه هدست اپل، از پردازندههای سفارشیشدهای بهره خواهد برد که پیشبینی میشود در سال ۲۰۲۰ در کامپیوترهای مک به کار رود. اگرچه نمیتوان از صحت این موضوع مطمئن بود؛ اما درستی آن چندان دور از ذهن نیست. هدستهای واقعیت مجازی و افزودهی مستقل به توان پردازش گرافیکی بالایی نیاز دارند تا بتوانند از پس دو نمایشگر با رزولوشن بالا برآیند؛ اما استفاده از سختافزار مشابه کامپیوترهای شخصی، ایدهی مناسبی نیست؛ بهخصوص اگر هدف اپل، قابل حمل کردن هدست باشد. پردازندههای کممصرف فعلی اینتل، قادر به تأمین توان پردازشی مورد نیاز دو نمایشگر 8K نیستند.
احتمالا اپل برای انتقال داده بین هدست و باکس همراه آن از WiGig بهره ببرد که ایدهای مشابه آداپتور وایرلس اچتیسی محسوب میشود و دلیل اتخاذ این تصمیم، حذف سیمهایی موجود در مسیر ارائهی تجربهی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده است. در حال حاضر مشخص نیست که قابلیتهای یادشده در این گزارش با آنچه قرار است در سال ۲۰۲۰ از راه برسد، یکسان باشد. کوپرتینونشینها تاکنون در خصوص شایعات منتشرشده اظهار نظری نکردهاند. علاقهی اپل به واقعیت افزوده بر کسی پوشیده نیست؛ اما این شرکت در سالهای اخیر شرکتهای متعددی را در زمینههایی مانند هدستهای واقعیت ترکیبی و عینکهای هوشمند تصاحب کرده است.
بیشک اپل در صدد ورود به دنیای سختافزار واقعیت مجازی و واقعیت افزوده است . بهترین شانس آن برای رقابت با اچتیسی، آکیولس و دیگر شرکتهای فعال در این حوزه، ساخت دستگاهی است که عملکرد بسیار بهتری در مقایسه با محصولات موجود در بازار ارائه دهد. نظر شما در این خصوص چیست؟ آیا اپل میتواند با ورود به بازار هدست واقعیت افزوده، به موفقیت قابل توجهی دست یابد؟