پس از عرضه کنسول ایکس باکس وان ایکس توسط مایکروسافت، شایعاتی مبنی بر شروع شدن مراحل ساختِ کنسول نسل بعد سونی، یعنی پلی استیشن 5، پیرامون این شرکت ژاپنی شکل گرفت. با وجود اینکه نام نهایی این کنسول لزوما PS5 نیست، اما به نظر میرسد که پشتیبانی از بازیهای پلی استیشن 4 و پلی استیشن 4 پرو یا همان قابلیت Backward Compatibility، به اندازه ارتقاهای سختافزاریِ مورد انتظار، در طراحی این کنسول نقشی کلیدی خواهد داشت.
این اطلاعات را سایت SemiAccurate در قالب یک مقاله منتشر کرده است که بعدا این نوشتار، در انجمن اینترنتی Resetera در قالب چکیدهای منتشر شد. مطلبی که در انجمن Resetera قرار گرفت، خلاصهای دارد که در آن اطلاعاتی هرچند کم درباره معماری سختافزاری این کنسول به اشتراک گذاشته شده است؛ درحالی که در این مطلب خلاصهشده، درباره مواردی مثل قدرت GPU براساس ترافلاپس، فرکانس پردازنده و در کل جزئیات دقیق این کنسول چیزی مطرح نشده است.
جدیدترین اخبار در مورد کنسول بعدی پلیاستیشن به این موضوع اشاره دارند که این کنسول از یک پردازنده براساس معماری Zen، ساخته شرکت AMD، استفاده خواهد کرد و معماری پردازنده گرافیکی سفارشی این کنسول بر پایه Navi است که البته AMD هنوز محصولی را بر پایه این فناوری عرضه نکرده است. همانطور که در معماری کنسول پلیاستیشن 4 پرو از فناوری گرافیکی Vega استفاده شد و یک سال بعد از عرضه کنسول، کارتهای گرافیک Vega برای پیسی در دسترس قرار گرفتند، در مورد قدرت گرافیکی کنسول بعدی شرکت سونی و استفاده از معماری Navi هم چنین فرضیاتی مطرح شده است.
استفاده از پردازندههای Zen در پلیاستیشن بعدی در حالی که در کنسول پلیاستیشن 4 عادی و پرو از پردازنده Jaguar استفاده شده است، یک جهش سختافزاری بزرگ خواهد بود و به بهرهگیری بیشتر از Simultaneous Multi-Threading و افزایش کارایی هر هسته CPU منجر خواهد شد. همچنین شایعاتی مبنی بر استفاده از ویژگیهای واقعیت مجازی در این کنسولِ جدید مطرح شده است؛ ویژگیهایی جدید که تجربه بهتری از «واقعیت مجازی» را به کاربران ارائه خواهند داد و میتوان از این شایعات نتیجه گرفت که شرکت سونی به این زودیها قصد ندارد پلی استیشن VR را رها کند.
سایت SemiAccurate در ادامه مطلبش اشاره کرد که کیتهای پلیاستیشن 5 برای عرضه به شرکتهای بازیسازی آماده شدهاند و از نظر این سایت، عرضه کنسول بعدی شرکت سونی در سال ۲۰۱۸ دور از انتظار نخواهد بود؛ مطلبی که به درست بودنش نمیتوان اطمینان داشت.
احتمال اینکه نسل بعدی کنسول پلیاستیشن در سال ۲۰۱۹ روانه بازار شود بیشتر است؛ چرا که در این سال حافظههای GDDR6 بیشتر و راحتتر در دسترس خواهند بود و هر دو کمپانی GlobalFoundries و TSMC فناوری پردازش ۷ نانومتریشان را، در دسترس قرار خواهند داد. فناوری پردازش ۷ نانومتری به سونی در ساخت قطعات کوچکتر در کنسول نسل بعدیاش کمک خواهد کرد که کوچک بودن پردازنده این کنسول میتواند به بیشتر شدن فرکانس پردازنده، کمک شایانی بکند. با وجود اطلاعاتی که در سایت Resetera پیرامون کیتهای توسعه کنسول PS5 منتشر شده، احتمالا قطعات استفادهشده در کیتهایی که برای بازیسازها قرار است ارسال شود، دقیقا سختافزار موجود در کنسول اصلی و نهایی نخواهد بود.
احتمال دارد کنسول پلیاستیشن 5 در نوامبر سال ۲۰۱۹ (آبان-آذر ۹۸) به بازار راه یابد؛ دقیقا سه سال بعد از عرضه پلیاستیشن 4 پرو و البته شش سال پس از عرضه پلیاستیشن 4. اگر این اتفاق رخ دهد و کنسول بعدی سونی در این تاریخ روانه بازار شود، با «چرخه سه ساله ارتقاء کنسول» همخوانی خواهد داشت.