ایسوس با معرفی خانوادهی ذنفون ۵ در نمایشگاه MWC 2018 با طراحی متفاوت و بهروز، قدم بزرگی برای کسب سهم بیشتری از بازار گوشی هوشمند برداشته است. ذنفون ۵، ذنفون ۵ زد، ذنفون ۵ لایت و ذنفون مکس ام وان جدیدترین محصولات ایسوس هستند که به رقابت در بازار داغ گوشی هوشمند خواهد پرداخت.
نمایندگان زومیت در نمایشگاه MWC 2018، فرصت موجود را مغتنم شمردند و به گفتوگو با اریک چن، قائممقام ایسوس، در خصوص استراتژی این شرکت برای حضوری فعالتر در بازار گوشی هوشمند و هدف آن از توسعهی خانوادهی ذنفون ۵ پرداختند.
ایسوس طی سالهای گذشته موفقیت زیادی بهخصوص در بخش لپتاپ و کامپیوتر شخصی کسب کرده است. اگر بخواهیم از عوامل کلیدی این موفقیت نام ببریم، قطعا اریک چن، نایبرئیس ایسوس، یکی از آنها است. وظیفهی چن بررسی بازارهای مختلف دنیا و میزان پتانسیل آنها برای حضور ایسوس است. تحت مدیریت وی، ایسوی یه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان لپتاپ و به تازگی گوشی هوشمند تبدیل شده است.
تحت مدیریت چن، ایسوس فروش خوبی در محصولات مختلف از جمله مادربورد، کارت گرافیک، درایو نوری، مانیتور، لپتاپ، گوشی هوشمند، سرور و تجهیزات شبکه تجربه کرده است. تلاش وی باعث شد برند ایسوس بهخوبی بین کاربران اروپایی شناخته شود.
اریک چن در سال ۱۹۹۴ بهعنوان مدیر فروش و بخشی از تیم فروش ایسوس در اروپا وارد این مجموعه شد. در سال ۲۰۰۰ وی بهعنوان مدیر منطقهی اروپا و سپس در سال ۲۰۰۳ به سمت قائم مقام ایسوس برگزیده شد. چن همچنین در حال حاضر عضو هیئت مدیرهی ایسوس است.
در حال حاضر بازار موبایل بسیار رقابتی است و شرکتهای زیادی برای تصاحب تنها بخشی کوچکی از آن، هزینههای گستردهای میکنند. علت حضور ایسوس در بازار گوشی هوشمند چیست؟
فلسفهی ایسوس از نسل اول ذنفون تا اکنون که ذنفون ۵ معرفی شده، این است: یک محصول خوب لزوما گران نیست و یک محصول ارزان لزوما بیکیفیت نیست. ما توجه ویژهای به علایق و نظر کاربران خود داریم و این برتری ایسوس است و ارزش بالای خرید محصول، اهمیت زیادی برای ما دارد.
قبول دارم ایسوس کمی دیر وارد بازار موبایل شده است. ما بهصورت جدی سه سال است که در این بخش فعالیت میکنیم؛ اما شرکتهایی مثل سامسونگ سابقهی بیشتری دارند. بسیاری از کاربران از ما میپرسند چرا وارد این بازار شدید؟ اما طی سالهای گذشته قابلیتهای گوشیهای هوشمند بسیار بیشتر شده است و برخی از وظایف کامپیوترها را نیز انجام میدهند. طی چند سال آینده قطعا گوشیهای هوشمند با نمونههای فعلی تفاوت گستردهای خواهد داشت و شاید این محصولات بهطور کامل جایگزین کامپیوتر شخصی شوند. بهعنوان یکی از تولیدکنندههای بزرگ کامپیوتر و لپتاپ در جهان، ایسوس نیز باید وارد عرصهی تولید گوشی هوشمند شود.
قابلیت ویژه و رقابتی گوشیهای جدید خانوادهی ذنفون برای رقابت با محصولات توانمند و محبوب بازار چیست؟
زمانی که ما وارد بازار لپتاپ شدیم، چالشهای زیادی پیش روی ما بود. پیش از ما برندهای بسیاری در بازار بودند و چرا کاربران باید محصولات ایسوس را خریداری میکردند؟ اما در حال حاضر ایسوس جز سه برند پرفروش جهانی در دنیای کامپیوتر شخصی است.
بازار گوشی هوشمند بسیار گسترده و رقابتی است. سالانه نزدیک به ۱.۵ میلیارد گوشی در جهان عرضه میشود که نشان از بزرگ بودن این بازار دارد. اما چرا باید کاربران گوشیهای ایسوس را انتخاب کنند؟ ایسوس پیش از این با عرضهی eee PC، تغییرات گستردهای در بازار کامپیوتر ایجاد کرد. هماکنون در بازار موبایل نیز ما به دنبال فرصت هستیم تا با ایجاد نوآوری، در این بخش نیز تغییرات بزرگی ایجاد کنیم و بخشی از بازار را تصاحب کنیم. قطعا کار سادهای خواهد نبود؛ اما ما برای بهبود وضعیت خود تلاش خواهیم کرد و بهآسانی از گود رقابت خارج نخواهیم شد.
یکی از دغدغههای اصلی کاربران که پیش از این در گوشیهای ایسوس نیز تجربه کرده بودند، عدم بهروزرسانی سریع و منظم به جدیدترین نسخههای سیستم عامل اندروید است. آیا ایسوس برنامهای برای تغییر این موضوع در گوشیهای خانوادهی ذنفون ۵ دارد؟
با عرضهی نسخهی جدیدی از هر سیستم عامل، باید تغییرات لازم را در اسرع وقت انجام داد و سپس بهروزرسانی را منتشر کرد. ما برای این موضوع نیز به سراغ کاربران خود رفتیم و نیازهای آنها را سنجیدیم که آیا بهروزرسانی سریع اهمیت بیشتری دارد یا بهروزرسانی کمیدیرتر اما با قابلیتهای بیشتر و رابط کاربری جذابتر. با این حال طبق نتایج بررسیها، ایسوس بهصورت آهسته به سمت انتشار سریع بهروزرسانی حرکت خواهد کرد. زیرا این چیزی است که کاربران میخواهند.
بازار ایران چقدر برای ایسوس اهمیت دارد و چه حجمی از فروش این برند در منطقه را تشکیل میدهد؟
هنوز پارامترهای متعددی وجود دارد که بررسی نشدهاند. به همین دلیل در حال حاضر نمیتوانیم اطلاعات دقیقی در رابطه با حجم فروش محصولات ایسوس در ایران و در مقایسه با منطقه ارائه دهیم.
ایسوس جایگاه بسیار خوبی در بخش کامپیوتر و لپتاپ در ایران دارد. آیا این موضوع به افزایش فروش گوشیهای هوشمند ایسوس نیز کمک میکند؟
ما کار خود را در تولید مادربورد آغاز کردیم. ۲۰ سال پیش زمانی که مدیرعامل ایسوس از من پرسید: «اریک در فلان کشور چه سهمی را میتوانیم تصاحب کنیم»، من پاسخ دادم ۱۰ درصد باید بهسادگی به دست آید. با این حال چند سال برای کسب ۱۰ درصد از بازار زمان لازم بود. من اطمینان دارم با تجربهای که از حضور در بازار کامپیوتر شخصی داریم، در بازار موبایل که در حال حاضر حجم بیشتری نسبت به کامپیوتر دارد نیز میتوانیم سهم قابل قبولی را از آن خود کنیم. البته باید صادق باشم این موضوع به هیچ وجه ساده نخواهد بود.
آیا ایسوس ایدهای برای ساخت گوشی هوشمند با قابلیت خاصی دارد که در حال حاضر تکنولوژی لازم برای تولید آن وجود نداشته باشد؟
بله وجود دارد. البته داشتن ایده تمام کار نیست و تبدیل آنها به واقعیت بخش سختتر ماجرا است.
اگر چیپستی توانمند وجود ندارد، چرا ما نتوانیم آن را بسازیم؟ ما تجربهی ساخت مادربورد را داریم و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان آن در جهان هستیم. ما چیپستهای زیادی از مادربوردها را نیز تولید میکنیم.
بدین ترتیب شاید در آینده نزدیک ایسوس بخشی از قطعات داخلی گوشیهای خود مثل پردازنده و مادربورد را بسازد؟
چرا که نه.
در خصوص سیستم عامل چه؟ آیا برنامهای برای توسعهی نمونهی انحصاری خود دارید؟
سامسونگ پیشتر در توسعهی سیستمعامل انحصاری خود شکست خورد. این موضوع در رابطه با برخی شرکتهای چینی نیز رخ داده است. بدین ترتیب فکر نمیکنم. البته توسعهی نمونههای متن باز چندان سخت نخواهد بود.